برنامه نویسی

برنامه نویسی

وبلاگ برنامه نویسی
برنامه نویسی

برنامه نویسی

وبلاگ برنامه نویسی

امنیت در کلمه عبور

آیا رمز عبور شما از حفاظت لازم برخوردار است؟ وارد کردن همیشگی اسم کاربر و رمز عبور، روندی ناخوشایند و کسل کننده است. چه بخواهید ایمیل خود را چک کنید، چه بخواهید از وضعیت حساب بانکی خود مطلع شوید.
اغلب کاربران کامپیوتر، به طور معمول از رمزهای عبور ساده و آسان استفاده می کنند. اما دقت داشته باشید که این سهل انگاری در انتخاب رمز عبور، عواقب خطرناکی به دنبال خواهد داشت. رمزهای عبور آسان و معمولی در ظرف چند ثانیه لو خواهند رفت و اطلاعات شخصی مانند شماره حساب بانکی و شماره کارت اعتباری شما به راحتی در معرض دید هکرها قرار خواهند گرفت.
کلمه عبور
در اینجا 8 نکته برای حفاظت از اطلاعات توصیه می شود:
الف. به هیچ وجه از اسامی استفاده نکنید فرقی نمی کند که اسم فامیلی تان باشد، یا باشگاه فوتبال مورد علاقه تان. بسیاری از برنامه های هکر، رمزهای عبور را با کمک فرهنگ لغت هک می کنند. فقط چند ساعت طول خواهد کشید که با کمک لغات یک فرهنگ لغت، دستیابی به رمز عبور امکان پذیر شود.
ب. برای رمز عبور خود حداقل از 8 حرف استفاده کنید: برای رمز عبوری که از 4 حرف تشکیل شده است، حدود 45000 حالت وجود دارد. اما برای رمز عبوری که از 8 حرف و علامت های ویژه تشکیل شده است، یک میلیارد حالت مختلف وجود دارد!
ج. برای رمز عبور، از حروفی که در کنار هم قرار گرفته اند استفاده نکنید! رمزهای عبوری مانند "qwert" یا "asdf"، کار هکرها را برای دستیابی به رمز عبور بسیار آسان می کند، این مطلب در ترکیب اعداد نیز به همین صورت است؛ مثل "۱۲۳۴۵۶۷۸". در کنار هم قرار گرفتن حروف و یا اعداد، دستیابی هکرها به رمز عبور شما را بسیار راحت می کند!
د. برای رمز عبور خود، ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک یا اعداد و علامت های ویژه را انتخاب کنید. استفاده از علامت های ویژه به تنهایی کافی نیست. 5 درصد همه کاربرها بر این امر اتفاق نظر دارند که رمز عبوری مثل Martin! را به کار برند!
ه. رمز عبور خود را تا حد امکان جایی ننویسید. حتی اگر کاغذی که رمز عبور خود را بر روی آن نوشته اید، در جای امنی مانند کیفتان باشد، از این کار اجتناب کنید. عنوان کاغذی که رمز عبور خود را بر روی آن نوشته اید، به هیچ عنوان زیر صفحه کلید یا به مانیتور خود نچسبانید!
و. رمز عبور خود را همواره تغییر دهید. هر قدر، مدت زمان استفاده از رمز عبورتان بیشتر باشد، خطر هک شدن شما بیشتر خواهد بود. اداره فناوری اطلاعات آلمان فدرال، توصیه می کند که هر 90 روز یکبار Password خود را تغییر دهید.
ز. رمز عبور خود را در کامپیوتر ذخیره نکنید! کامپیوتر قادر است رمز عبور شما را ذخیره کند تا شما مجبور نباشید هر بار آن را وارد کنید. با این حال، کسی که برای هر بار ورود، احتیاج به وارد کردن رمز عبور نداشته باشد، خیلی سریع آن را فراموش می کند: دقت داشته باشید که برای تغییر رمز عبور، باید حتما رمز عبور قبلی را وارد کنید!
ح. رمز عبور خود را به شخص دیگری ندهید! اگر از شما تلفنی یا با ایمیل، رمز عبورتان را خواستند، آن را بازگو نکنید! هکرها معمولا خود را به عنوان همکاران شرکت های بزرگ معرفی می کنند. این اشخاص که خود را سرویس کار کامپیوتر معرفی می کنند، معمولا توسط تماس تلفنی یا ایمیل رمز عبور شما را برای حل مشکل کامپیوترتان طلب می کنند. ولی هیچ شرکت معتبر و صاحب نامی از شما رمز عبورتان را نمی خواهد.
    
روشهای حرفه ای برای ایجاد کلمه عبور
۱. برای ایجاد کلمه عبور، از حروف بزرگ و کوچک و به صورت یک در میان استفاده کنید. مثال: cOmPuTeR
۲. حروف اول کلمات یک جمله را به عنوان رمز عبور خود انتخاب کنید. مثلا در جمله:"If sentence is longer password would be safer" که رمز عبور آن به این صورت تبدیل می شود: "Isilpwbs"
۳. عدد یا تاریخی را برای خود در نظر بگیرید و آن را با دکمه Shift تایپ کنید. مثلا: تاریخ: ۱۳.۰۶.۲۰۰۲ با دکمه Shift به این کلمه تبدیل می شود: !#>)^>@))@
۴. لغتی را در نظر بگیرید و سپس حروف سمت راست آن را که بر روی صفحه کلید قرار دارد، بنویسید: مثال: Hardware تبدیل می شود به: Jstfestr
۵. لغت یا ترکیبی را برای خود در نظر بگیرید مانند "۲۴Oktober" و بعد آن را بهم بریزید به این صورت که حروف اول آن را با حرف آخر، حرف دوم را با حرف ماقبل آخر و به همین ترتیب بقیه را بنویسید: ۲۴r۴eObkot
۶. لغات یک جمله را به اختصار بنویسید این اختصارات را خود شما تعیین می کنید و از قاعده خاصی پیروی نمی کنند. مثلا عبارت White meat with cabbage تبدیل می شود به: "whtmtwtcabge"
۷. در رمز عبور از علایم ویژه استفاده کنید. مثال: c/Om%u\t§E~r

جلوگیری از دسترسی به فایل ها و فولدرها

آیا برای برخی از فایل ها یا فولدرهایتان نیاز به کمی امنیت دارید؟ ممکن است که از رایانه شما چندین نفر استفاده کنند. همانگونه که می دانید، می توان در ویندوز ایکس پی برای افراد مختلف یوزرهای گوناگون تعریف کرد. احتمالا شما هم چنین کاری را انجام داده اید. اما شاید مایل نباشید که دیگران به برخی از فایل ها و فولدر های شما دسترسی داشته باشند. اینجاست که این آموزش به کمک شما خواهد آمد. شاید تنها شما از رایانه تان استفاده می کنید، اما رایانه شما متصل به یک شبکه است. در این صورت حتما خواهید دانست که اطلاعات شما توسط افراد دیگر قابل دسترسی خواهد بود، اینجاست که دوباره این آموزش به کمک شما خواهد آمد. در این آموزش سعی کرده ایم تا به شما نحوه جلوگیری از دسترسی دیگران به فایل ها و فولدرهایتان را آموزش دهیم.
این آموزش کوتاه و ساده می باشد. مسلما در مواردی به کارتان خواهد آمد. امیدوارم که از این آموزش لذت ببرید.

برای شما که ویندوز ایکس پی Home Edition یا ویندوز ایکس پی Professional/MCE دارید روش کار کمی تفاوت خواهد کرد. البته نگران نباشید، ما روش کار را برای هر دو ویندوز خواهیم گفت:

XP Home Edition
اگر شما ایکس پی مدل خانگی را دارید باید رایانه تان را از طریق Safe Mode راه اندازی کنید (برای ورود به حالت Safe Mdoe در هنگام بوت دکمه F8 را وارد کنید و از گزینه های موجود بر صفحه، گزینه ی Safe Mode را انتخاب کنید.) و بعد از اینکه صفحه ورود آمد ADMINISTRATOR را انتخاب کنید.

XP Professional or XP Media Center Edition

اگر شما ویندوز ایکس پی حرفه ای یا هر ورژنی از ایکس پی  MCE را دارا می باشید، نیازی نیست که کامپیوترتان را در حالت Safe Mode راه اندازی کنید، اما باید گزینه Simple File Sharing را در ویندوز خود غیر فعال کنید.

برای غیر فعال کردن Simple File Sharing مراحل زیر را بپیمایید:

۱- بروی منوی Start کلیک کرده، Run را کلیک کنید و عبارت control folders را تایپ نموده بروی Ok کلیک کنید.
۲- در پنجره باز شده بروی تب View کلیک کنید.
۳- اسکرول را پایین آورده و تیک گزینه Use Simple File Checking را بر می داریم.

حال به این مرحله می رسیم که برای برخی از فایل ها یا فولدرها سطح دسترسی معین کنیم، برای اینکار دستورات زیر را انجام می دهیم:
۱- بروی فایل یا فولدر مورد نظرمان راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب می کنیم.
۲- تبی بنام Security وجود دارد. بروی این تب کلیک می کنیم.
۳- در تب Security بروی دکمه Advanced کلیک می کنیم.
۴- بعد از این اعمال پنجره ای گشوده می شود که شامل ۴ تب است.
۵- در زیر مجموعه تب Permissions بروی دکمه Add کلیک می کنیم.
۶- در پنجره گشوده شده باز هم بروی دکمه Advanced کلیک می کنیم.
۷- هنگامی که پنجره مورد نظر گشوده شد، بروی دکمه Find Now کلیک می کنیم.
۸- حال همانگونه که مشاهده می کنید، در بخش زیرین این پنجره یوزرهای مختلفی نمایان است. شما یوزر مورد نظر خود را که قصد دارید محدودیت را برایش اعمال کنید را انتخاب نموده و بروی Ok کلیک کنید.
۹- باز هم Ok را کلیک کنید.
۱۰- بعد از اینکار پنجره جدیدی بنام Permission Entry for …. گشوده می شود. حال شما قادر هستید تا برای موارد مختلف سطح دسترسی تعیین کنید. در صورتی که می خواهید در موردی به شخص، اجازه استفاده دهید تیک زیرگروه Allow را فعال کرده و در حالت بلعکس تیک زیر گروه Deny را فعال کنید.

آر اس اس چیست؟

RSS مخفف Really Simple Syndication به معنی تشکیل ارتباط های بسیار ساده است. آر اس اس فایلی با فرمت خاص (XML) می باشد که شامل آخرین عناوین سایت های خبری، وبلاگ ها و سایت هایی از این دست می باشد. در واقع آر اس اس فرمتی برای خروجی اطلاعات می باشد.
با به روز شدن سایت، فایل ار اس اس آن به طور خودکار به روز می شود. محتویات فایل های آر اس اس را می توان به کمک نرم افزار های مخصوص مشاهده کرد.

آر اس اس چه مزایایی دارد؟
با گسترش روز افزون وب، دستیابی به محتوای مورد نیاز و به روز، کار مشکل و زمان بریست. آر اس اس این مشکل را حل می کند. ار اس اس این امکان را می دهد که به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت های مورد علاقه، از محتوا و به روز رسانی های آنها مطلع شوید. وظیفه اصلی آر اس اس قابل دستیابی کردن اطلاعات و صرفه جویی در زمان است.

با استفاده از آر اس اس می توانید آخرین عناوین سایت های دیگر را با به روز رسانی خودکار  در سایت خود قرار دهید.


فایل کامل این مطلب همراه عکس و توضیحات کامل